Tiramisu i portionsglas - Recept | Arla
Tiramisu i portionsglas

Tiramisu i portionsglas

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(94 st)

Ett lättlagat recept på Tiramisu . Härlig dessert med len kaffesmak.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 savoiardikex
  • ¾ dl starkt kaffe
  • 1 msk konjak
  • 1 ägg
  • ¾ dl strösocker
  • 1 dl Arla® vispgrädde
  • 1½ dl Arla Köket Kesella® kvarg Kesella® kvarg 10%
  • skal av ½ citron
  • skal av ½ apelsin
  • 1 msk kakao

Gör så här

Gör så här

Dela kexen i bitar och lägg i botten på 4 glas. Blanda kaffe och likör eller konjak. Häll det över kexen. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner kvarg, äggsmet, citron- och apelsinskal. Häll smeten i glasen och låt stå i kyl 1/2 tim. Sikta över kakao vid servering.

Tips:

Konjaken kan bytas ut mot valfri likör.

Skriv ut

Källa: