Banh mi
2 tim
Brunch
Huvudrätt
•
&format=webp)
Banh mi är en vietnamesisk macka som fylls med massa godsaker. Denna innehåller marinerad och grillad fläskkarré, limepicklade grönsaker, het chilikräm och massa färsk koriander. Galet gott!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Fläskkarré:
Benfri fläskkarré
|
400 g |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Finhackad färsk ingefära
|
2 msk |
Japansk soja
|
2 msk |
Mirin
|
1 msk |
Sesamolja
|
1 tsk |
Limepicklade grönsaker:
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
---|---|
Fisksås
|
1 msk |
Vatten
|
1 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Morötter
|
2 |
Liten kålrabbi
|
1 |
Rädisor
|
1 knippe |
Chilikräm:
4 msk | |
Srirachasås
|
1 msk |
Till servering:
Salladslökar
|
3 |
---|---|
Liten gurka
|
1 |
Baguette
|
1 |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Nymalen svartpeppar
|
Gör så här
Fläskkarré:
Limepicklade grönsaker:
Chilikräm:
Vid servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
645 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 77 g |
Fett: | 21 g |

