Bananpannkakor med smetana och cashewnötter

Bananpannkakor med smetana och cashewnötter

1 tim Mellanmål Efterrätt
Bananpannkakor gjorda på amerikanskt vis med bikarbonat och bakpulver i smeten. Servera med krämig dipp på smetana och cashew och ringla honung på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa i mjölken till en slät smet.
  • Tillsätt ägget och mosa ner bananen, låt vila minst 30 min.
  • Grovhacka nötterna och blanda med smetana, ställ kallt.
  • Stek små pannkakor i smör-&rapsolja.
  • Servera med smetana och ringla över honung.
Klart!
Energi:

380 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Vetemjöl
2½ dl
Bakpulver
2 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Strösocker
1 tsk
Vaniljsocker
½ tsk
Salt
½ tsk
2½ dl
Ägg
1
Banan
1
3 msk
Cashewnötter
½ dl
2 dl
Flytande honung
½ dl