Baked alaska
                                
                                    3 tim 20 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Dessert
                        
                            Frysbar
                        
                
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Baked alaska, Glace au four, Omelette norvégienne - kärt barn har många namn! Denna pampiga desserttårta är en riktigt isande smakbomb. Tre sorters glass på en chokladbotten täckt med italiensk maräng, kan det bli festligare?
Ingredienser
| 
                                            
                                                Chokladglass
                                            
                                     | 1 liter | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Stracciatella glass
                                            
                                     | 1 liter | 
| 
                                            
                                                Vaniljglass
                                            
                                     | 1 liter | 
Chokladbotten:
| 
                                            
                                                Mörk choklad
                                            
                                     | 200 g | 
|---|---|
| 150 g | |
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Kakao
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Vaniljsocker
                                            
                                     | 2 tsk | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 3 | 
Italiensk maräng:
| 
                                            
                                                Äggvitor
                                            
                                     | 3 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 2 dl | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 krm | 
Gör så här
Chokladbotten:
Italiensk maräng:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
699 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g | 
| Protein: | 6,2 % | 10,6 g | 
| Fett: | 42,5 % | 33,6 g | 
| Kolhydrater: | 51,3 % | 88,2 g | 
 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp)