Baked alaska
3 tim 20 min
•
Arbetstid: 20 min
Dessert
Frysbar
•
Baked alaska, Glace au four, Omelette norvégienne - kärt barn har många namn! Denna pampiga desserttårta är en riktigt isande smakbomb. Tre sorters glass på en chokladbotten täckt med italiensk maräng, kan det bli festligare?
Ingredienser
|
Chokladglass
|
1 liter |
|---|---|
|
Stracciatella glass
|
1 liter |
|
Vaniljglass
|
1 liter |
Chokladbotten:
|
Mörk choklad
|
200 g |
|---|---|
| 150 g | |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vetemjöl
|
2 dl |
|
Kakao
|
½ dl |
|
Vaniljsocker
|
2 tsk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Ägg
|
3 |
Italiensk maräng:
|
Äggvitor
|
3 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vatten
|
½ dl |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Chokladbotten:
Italiensk maräng:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
699 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,9 g |
| Protein: | 6,2 % | 10,6 g |
| Fett: | 42,5 % | 33,6 g |
| Kolhydrater: | 51,3 % | 88,2 g |