Bakad sötpotatis med två röror

1 tim 30 min Huvudrätt Lunch Middag
Bakad sötpotatis med två röror

Sötpotatisens naturliga sötma kommer fram efter en tid i ugnen.

Ingredienser

Sötpotatisar
4

Avokado- och skinkröra:

Avokado
1
250 g
Rökt skinka
70 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Grönkåls- och ädeloströra:

Finstrimlad grönkål
2 dl
2 msk
Vitlöksklyfta
½
140 g
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg sötpotatisarna i en ugnssäker form och baka i mitten av ugnen ca 1 tim, tills de är mjuka.
  • Dela och kärna ur avokadon. Mosa ihop avokado och cottage cheese.
  • Strimla skinkan och rör ner i avokadoröran. Smaka av med salt och peppar.
  • Fräs grönkålen i smör-&rapsolja ca 3 min. Låt svalna.
  • Pressa i vitlök och smula ner osten. Rör ihop med crème fraiche Smaka av med salt och peppar.
  • Servera potatisen med rörorna.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

740 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 81 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/bakad-sotpotatis-med-tva-roror/