Bakad smetana med rosmarinsmulor

Bakad smetana med rosmarinsmulor

Bakad smetana är en fantastisk efterrätt som du snabbt och enkelt lyckas med. En slags pudding med ljuvliga smulor och smak av björnbär på toppen.
Betyg (5 st)

Mitt betyg:

Bakad smetana med rosmarinsmulor

Bakad smetana är en fantastisk efterrätt som du snabbt och enkelt lyckas med. En slags pudding med ljuvliga smulor och smak av björnbär på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Rosmarinsmulor:

Till servering

  • blåbärssylt

Gör så här:

Börja med rosmarinsmulorna. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla ingredienser till smulorna och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Bryt eller smula i bitar. Sänk ugnsvärmen till 175°. Rör samman ägg och socker. Rör ner smetana och häll upp i smorda ugnssäkra portionsformar, ca 1 dl i varje. Baka i mitten av ugnen 15-20 min tills smeten har stannat. Servera ljumna med rosmarinsmulor och sylt.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Fett: 42 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Protein: 7 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.