Bakad smetana med rosmarinsmulor

Bakad smetana med rosmarinsmulor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Bakad smetana är en fantastisk efterrätt som du snabbt och enkelt lyckas med. En slags pudding med ljuvliga smulor och smak av björnbär på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rosmarinsmulor:

Till servering

  • blåbärssylt

Gör så här:

Gör så här:

Börja med rosmarinsmulorna. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla ingredienser till smulorna och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Bryt eller smula i bitar. Sänk ugnsvärmen till 175°. Rör samman ägg och socker. Rör ner smetana och häll upp i smorda ugnssäkra portionsformar, ca 1 dl i varje. Baka i mitten av ugnen 15-20 min tills smeten har stannat. Servera ljumna med rosmarinsmulor och sylt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem