Bakad smetana med rosmarinsmulor

Bakad smetana med rosmarinsmulor

Betyg

(5 st)

Bakad smetana är en fantastisk efterrätt som du snabbt och enkelt lyckas med. En slags pudding med ljuvliga smulor och smak av björnbär på toppen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rosmarinsmulor:

Till servering

  • blåbärssylt

Gör så här:

Gör så här:

Börja med rosmarinsmulorna. Sätt ugnen på 225°. Blanda alla ingredienser till smulorna och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 10 min. Låt svalna. Bryt eller smula i bitar. Sänk ugnsvärmen till 175°. Rör samman ägg och socker. Rör ner smetana och häll upp i smorda ugnssäkra portionsformar, ca 1 dl i varje. Baka i mitten av ugnen 15-20 min tills smeten har stannat. Servera ljumna med rosmarinsmulor och sylt.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 520 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 42 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem