Bakad potatis med vitost, tomater och basilika

30 min Tillbehör
Bakad potatis med vitost, tomater och basilika

Servera gärna dessa smakrika potatisar som tillbehör till färsbiffar eller kyckling.

Ingredienser

Bakpotatisar
2
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Körsbärstomater
250 g
Liten rödlök
1
1 burk
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta och halvera potatisarna. Lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsform. Ringla över smör-&rapsolja och salt.
  • Baka mitt i ugnen tills de är mjuka, 25-30 min.
  • Klyfta tomaterna, skala och finhacka löken. Låt osten rinna av men spara marinaden. Blanda tomater, lök och ost i en skål och smaka av med marinaden från osten.
  • Toppa potatisarna med ostsalladen och basilika.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

379 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4 g
Protein: 14,6 % 13,6 g
Fett: 59,2 % 25,4 g
Kolhydrater: 26,2 % 24,4 g
https://www.arla.se/recept/bakad-potatis-med-vitost-tomater-och-basilika/