Bakad potatis med räkröra

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Bakad potatis med räkröra

Bakad potatis i ugn med en god röra på räkor och rökt lax. Färdig crème fraiche med smak av dill, vinäger och svartpeppar gör det till en snabb variant av skagenröra.

Ingredienser

Bakpotatisar
4

Räkröra:

Skalade räkor
250 g
Rödlök
1
2 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Svartpeppar
2 krm
Salt
2 krm
Vit balsamvinäger
1 tsk
Kallrökt lax
100 g
Blandad grönsallad
1 liter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta potatisen och stick i den ett par gånger med gaffel eller provsticka. Baka potatisen i mitten av ugnen 50-60 min.
  • Skala räkorna. Skala och finhacka löken.
  • Blanda crème fraiche med dill, peppar, salt och vinäger. Rör ner räkor och lök.
  • Skär laxen i strimlor.
  • Skär ett kryss i potatisarna och tryck så att de öppnar sig. Lägg i fyllningen och toppa med laxstrimlor.
  • Servera med sallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

390 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/bakad-potatis-med-rakrora/