Bakad potatis med ägg och spenat

1 tim 15 min Huvudrätt Lunch Middag
Bakad potatis med ägg och spenat

Bakad potatis med en fyllning på kvarg kvarg, ägg och spenat är supergott! Och en bakad potatis blir både läcker och nyttig med denna röra.

Ingredienser

Bakpotatisar
4
Ägg
4
Hackad färsk spenat
3 dl
250 g
Vitlöksklyfta
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Stick några hål i potatisen. Baka potatisen på galler i mitten av ugnen ca 1 tim.
  • Hårdkoka äggen 8-10 min. Skala och mosa äggen med en gaffel.
  • Blanda ägg, spenat, kvarg, pressad vitlök, salt och peppar.
  • Servera potatisen med röran och en sallad.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl sallad

Energi:

410 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/bakad-potatis-med-agg-och-spenat/