Bakad potatis med ägg och örtröra

1 tim 50 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag
Bakad potatis med ägg och örtröra

Bakpotatis är inte nödvändigt till bakad potatis i ugn. Vanlig potatis, modell större och gärna mjölig, fungerar lika bra. Prova denna röra - jättegod till bakad potatis.

Ingredienser

Bakpotatisar
4
Ägg
4
150 g
3 dl
Hackade färska blandade örter, t ex dill, persilja, gräslök
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Stick några hål i potatisen och baka den i mitten av ugnen 1-1 ½ tim beroende på storlek.
  • Hårdkoka äggen 8-10 min. Spola dem kalla med vatten.
  • Skala och mosa äggen med en gaffel. Smula osten. Blanda ägg, ost, gräddfil, örter, salt och peppar.
  • Servera potatisen med röran, sallad och bröd.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

452 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,5 g
Protein: 17,8 % 19,8 g
Fett: 42,6 % 21,8 g
Kolhydrater: 39,6 % 44 g
https://www.arla.se/recept/bakad-potatis-med-agg-och-ortrora/