Bakad lax med rödbetor

45 min
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt Lunch Middag
Bakad lax med rödbetor

Lax i ugnen med ugnsstekta rotfrukter är en enkel och verkligt god maträtt. Smakkombinationen fetaost, oliver och rödbetor är lyckad.

Ingredienser

Potatis
600 g
Rödbetor
800 g
2 msk
Salt
1 tsk
Laxfilé
500 g
Svartpeppar
1 krm
Torkad rosmarin
1 tsk
250 g
75 g
Gröna oliver med pimento
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna.
  • Lägg dem på ett bakplåtspapper i en långpanna. Salta och ringla över smöret. Stek i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Lägg laxen på ett smort ugnssäkert fat. Salta och krydda med peppar och rosmarin.
  • Ställ in fatet på ett galler ovanför rotfrukterna i ugnen. Stek i ytterligare ca 15 min.
  • Servera med cottage cheese blandad med ost och oliver.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

639 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,8 g
Protein: 26,8 % 42,1 g
Fett: 43,6 % 31,5 g
Kolhydrater: 29,6 % 46,6 g
https://www.arla.se/recept/bakad-lax-med-rodbetor/