Bakad lax med chilistuvade grönsaker

Bakad lax med chilistuvade grönsaker

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(36 st)

Bakad lax med en härligt krämig röra på lättkokta grönsaker som får en ny smakdimension av crème fraiche med asiatiska smaker. Otroligt gott till laxen!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök
  • 1 bit vitkål ca 100 g

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 100º. Skär fisken i fyra bitar. Salta, peppra och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla med smör-&raspolja och baka dem i mitten av ugnen till 55º innertemperatur, ca 45 min. Skala moroten och rödlöken. Skär moroten i tunna skivor och löken i strimlor. Skölj och ansa purjolöken. Skär den och kålen i bitar. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten 2-3 min. Häll av vattnet. Rör ner crème fraiche, gari, srirachasås, salladslök och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Servera med jasminris.

Skriv ut

Källa: