Bakad lax med chilistuvade grönsaker
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Bakad lax med en härligt krämig röra på lättkokta grönsaker som får en ny smakdimension av crème fraiche med asiatiska smaker. Otroligt gott till laxen!
Ingredienser
|
Laxfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk |
|
Morot
|
1 |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Purjolök
|
1 |
|
Bit vitkål ca 100 g
|
1 |
| 2 dl | |
|
Gari, inlagd ingefära
|
1 msk |
|
Srirachasås
|
1 tsk |
|
Salladslök strimlad
|
1 |
|
Färsk gräslök
|
½ dl |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
462 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,1 g |
| Protein: | 27,6 % | 31,4 g |
| Fett: | 52,8 % | 27,6 g |
| Kolhydrater: | 19,6 % | 22,3 g |