Bakad gröt med päron, dadlar och valnötter

1 tim Brunch Frukost
Bakad gröt med päron, dadlar och valnötter

Ugnsbakad gröt som kan varieras i det oändliga. Använd den frukt och de nötter du har hemma.

Ingredienser

Päron, tärnade
2
Havregryn
3½ dl
Grovt hackade valnötter
1 dl
Kokosflingor
1 dl
Urkärnade dadlar, delade i mindre bitar
4
Rårörsocker
2 msk
Malen kardemumma
1 krm
Vaniljpulver
1 krm
Salt
1 krm
2½ dl
Ägg
2

Till servering:

2 dl

Gör så här

  • Värm ugnen till 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg päronbitarna i en smord ugnssäker form.
  • Blanda havregryn, nötter, kokos, dadlar, socker, kardemumma, vaniljpulver och salt i en bunke. Rör ner mjölk och ägg och fördela smeten över päronbitarna.
  • Baka i mitten av ugnen ca 35 min.
  • Servera gröten ljummen eller kall med kvarg.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

440 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/bakad-grot-med-paron-dadlar-och-valnotter/