Bakad gröt med päron, dadlar och valnötter
                                
                                    1 tim
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Brunch
                                    Frukost
                        
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Ugnsbakad gröt som kan varieras i det oändliga. Använd den frukt och de nötter du har hemma.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Päron, tärnade
                                            
                                     | 2 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Havregryn
                                            
                                     | 3½ dl | 
| 
                                            
                                                Grovt hackade valnötter
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Kokosflingor
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Urkärnade dadlar, delade i mindre bitar
                                            
                                     | 4 | 
| 
                                            
                                                Rårörsocker
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Malen kardemumma
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Vaniljpulver
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 krm | 
| 2½ dl | |
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 2 | 
Till servering:
| 2 dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
445 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7 g | 
| Protein: | 15,2 % | 16,6 g | 
| Fett: | 41,2 % | 20,7 g | 
| Kolhydrater: | 43,6 % | 47,8 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp)