Baguette med cottage cheese, lax och wasabi

25 min Brunch Huvudrätt Lunch Mellanmål
Baguette med cottage cheese, lax och wasabi

Fyll en surdegsbaguette med wasabihet KESO® Cottage cheese, gravad lax, avokado och sallad. Mättande och lätt att laga. Varför inte plocka med dig denna smakrika baguette nästa gång det är dags för picknick.

Ingredienser

Stor surdegsbaguette eller 2 mindre
1

Fyllning:

500 g
Wasabipasta
2 tsk
Gravad lax
100 g
Avokados
2
Liten rödlök
1
Salt och peppar

Tillbehör:

Machésallad
65 g
Färsk koriander
1 kruka
Lime, i klyftor
1

Gör så här

  • Blanda cottage cheese med wasabi. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala, kärna ur och skiva avokadon. Skala och skär löken i tunna skivor.
  • Skär brödet i 4 bitar och skär ett snitt i mitten på varje bit. Fördela salladsblad i bröden och lägg på cottage cheese.
  • Fyll baguettebröden med avokado, rödlök och lax. salta och peppra.
  • Toppa baguetterna med koriander och pressa över lite lime.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

535 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/baguette-med-cottage-cheese-lax-och-wasabi/