Baguette

Baguette

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Lämplig för frysning
Att bjuda på nybakad baguette är något alldeles extra, och så mycket billigare än att gå till bageriet för att handla. Det är dessutom enkelt att baka dessa baguetter. Frys in degen utbakad och klar, och bjud på nygräddad baguette till frukost eller på festen!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/baguette/

Gör så här

  • Blanda vatten, jäst och mjöl i en degbunke och arbeta 5 min i maskin eller 10 min för hand. Täck bunken med lock eller plast och låt jäsa i rumstemperatur i 4 tim.
  • Blanda fördegen med vatten, jäst och vetemjöl och arbeta degen 5 min i maskin eller 10 min för hand. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare 5 min, tills du har en smidig deg.
  • Låt jäsa i bunken täckt med lock eller plast i 30 min.
  • Blöt handen med vatten och ta tag i degens ena kant, lyft upp degen och vik den över till andra sidan. Gör så runt om hela degen. Täck bunken och låt vila 30 min till. Vik och jäs allt som allt 3 gånger. Låt sedan jäsa ytterligare 30 min.
  • Stjälp upp degen på mjölad bänk men knåda inte. Dela degen i 4 bitar och forma till baguetter. Låt jäsa övertäckta på plåtar med bakplåtspapper ca 1 tim.
  • Värm ugnen till 250°. Skär snitt i bröden och grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!

Jäs de utbakade baguetterna på en väl mjölad handduk. Dra upp handduken mellan baguetterna så fastnar de inte i varandra och så får de stöd av varandra när de jäser. Lyft försiktigt över till plåtarna och vänd samtidigt så att undersidan kommer uppåt.

Energi:

615 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 123 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Fördeg:
Vatten
3 dl
Jäst, ca 1 tsk
5 g
Vetemjöl special, ca 390 g
6½ dl
Deg:
Vatten
2 dl
Jäst, ca 1 tsk
5 g
Vetemjöl special, ca 330 g
5½ dl
Salt
2 tsk