Bagels
2 tim 30 min
Brunch
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
Bagels kan varieras på många sätt. De kan toppas med allt från solrosfrön, vallmofrö, sesamfrön eller rostad lök. Bröden kokas innan de baks i ugnen. Detta ger brödet en tät och seg konsistens. Fyll detta underbara bröd med dina favoriter - men ett måste är väl ändå färskost!
Ingredienser
Deg:
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
|
Ljummet vatten, max 37°
|
5 dl |
|
Ljus sirap
|
½ dl |
|
Matolja
|
½ dl |
|
Vetemjöl
|
17 dl |
|
Salt
|
1 msk |
|
Matolja, till pensling av degen
|
3 msk |
Till kokning:
|
Vatten
|
2 liter |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 msk |
Garnering:
|
Ägg, uppvispat
|
1 |
|---|---|
|
Solrosfrön
|
1 dl |
|
Blå vallmofrön
|
1 msk |
|
Sesamfrön
|
1 msk |
Till servering:
| 150 g | |
|
Kallrökt lax
|
150 g |
|
Rödlök, skivad
|
1 |
|
Gurka, skivad
|
½ |
|
Sallad
|
12 blad |
|
Dill
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
422 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,6 g |
| Protein: | 10,6 % | 11 g |
| Fett: | 31,2 % | 14,9 g |
| Kolhydrater: | 58,2 % | 60,4 g |