Bagels
2 tim 30 min
Brunch
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
&format=webp)
Bagels kan varieras på många sätt. De kan toppas med allt från solrosfrön, vallmofrö, sesamfrön eller rostad lök. Bröden kokas innan de baks i ugnen. Detta ger brödet en tät och seg konsistens. Fyll detta underbara bröd med dina favoriter - men ett måste är väl ändå färskost!
Ingredienser
Deg:
Jäst
|
25 g |
---|---|
Ljummet vatten, max 37°
|
5 dl |
Ljus sirap
|
½ dl |
Matolja
|
½ dl |
Vetemjöl
|
17 dl |
Salt
|
1 msk |
Matolja, till pensling av degen
|
3 msk |
Till kokning:
Vatten
|
2 liter |
---|---|
Strösocker
|
2 msk |
Garnering:
Ägg, uppvispat
|
1 |
---|---|
Solrosfrön
|
1 dl |
Blå vallmofrön
|
1 msk |
Sesamfrön
|
1 msk |
Till servering:
150 g | |
Kallrökt lax
|
150 g |
Rödlök, skivad
|
1 |
Gurka, skivad
|
½ |
Sallad
|
12 blad |
Dill
|
1 kruka |
Gör så här
Näringsvärden, per styck inkl oliver o sallad
Energi:
305 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 52 g |
Fett: | 6 g |

