Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag
Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

En värmande och uppiggande soppa på vinterhalvåret. På sommaren kan man likaväl äta soppan kall. Tips på topping att strö över 1 tsk sesamfrön och / eller 1 msk pumpakärnor

Visa den {klassiska} varianten
  • Arla
  • Recept & mat
  • Avokado- och grön ärtsoppa med räkor, ärtskott och chiliflakes

Ingredienser

Grönsaksfond
3 msk
Vatten
1 liter
Avokados
4
Frysta gröna ärter
1 dl
Salt
1 krm
2 dl
Räkor med skal
500 g
Chili flakes
2 krm
Ärtskott
20 g
75 g
Riven pepparrot
1 msk
Glutenfria portionsbröd
4

Gör så här

  • Koka upp grönsaksfond och vatten i en kastrull.
  • Skala, kärna ur och skär avokadorna i bitar. Lägg dem och ärtorna i kastrullen.
  • Mixa soppan slät. Tillsätt salt och 1 dl matyoghurt.
  • Skala räkorna.
  • Häll upp soppan i djupa tallrikar eller skålar. Klicka ner resten av matyoghurten och strö över chiliflakes.
  • Toppa med räkor och ärtskott.
  • Blanda osten med riven pepparrot och bred på bröden.
  • Servera till soppan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

555 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8 g
Protein: 22,9 % 31,3 g
Fett: 57,1 % 35,8 g
Kolhydrater: 20 % 27,3 g
https://www.arla.se/recept/avokado--och-gron-artsoppa-med-rakor-artskott-och-chiliflakes/