Asiatisk råbiff

Förrätt Middag Varmrätt
Asiatisk råbiff

Asiatisk råbiff med smak från chili, lime, soja och sesamolja kan ätas som en läcker förrätt eller huvudrätt. Servera tillsammans med len smetana smaksatt med soja, krämig äggula och krispiga glasnudlar. Vackert, lyxigt och gott!

Nytt

Ingredienser

Oxinnanlår
300 g
Salladslökar
2
Färsk röd chili
1
Sesamolja
2 tsk
Japansk soja
2 tsk
Flingsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Sojamajonnäs:

Japansk soja
½ dl
1 dl
Majonnäs
1 dl
Lime, finrivet skal
1

Friterade risnudlar:

Frityrolja
1 liter
Glasnudlar
50 g

Till servering:

Äggulor
4
Rostade sesamfrön
2 msk
Färsk koriander
1 kruka

Gör så här

  • Putsa köttet från senor och fett. Tärna köttet fint med en riktigt vass kniv.
  • Strimla salladslöken. Kärna ur och finhacka chilin.
  • Blanda salladslök, chili, sesamolja och soja med köttet. Vänd runt försiktigt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Sojamajonnäs: Häll sojan i en liten kastrull och sätt på medelvärme. Reducera sojan tills ca hälften återstår. Låt svalna och blanda sedan med smetana, majonnäs och limeskal.
  • Friterade nudlar: Värm oljan till 170°. Förbered en tallrik med hushållspapper. Lägg försiktigt ner nudlarna i oljan och fritera i ca 3 sek. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspappret.

Till servering:

  • Bred ut ett lager sojamajonnäs på en assiett. Fördela köttet ovanpå. Gör en liten grop i köttet. Lägg äggulan i gropen.
  • Toppa den asiatiska råbiffen med sesamfrön, friterade glasnudlar och koriander. Servera direkt.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

539 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,2 g
Protein: 18,3 % 24,2 g
Fett: 69,3 % 42,2 g
Kolhydrater: 12,4 % 16,5 g
https://www.arla.se/recept/asiatisk-rabiff/