Asiatisk lax med råris

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Asiatisk lax med råris

En färgsprakande bowl med smak av ingefära och chili. Testa att blanda råriset med svart eller rött ris för ännu mer smak.

Ingredienser

Laxfilé
400 g
Fullkornsris
3½ dl
Sojabönor
150 g
Morot
200 g
Polkabetor
200 g
Lime, rivet skal och saft
1
1 msk
2 dl
Sweet chilisås
2 msk
Finriven färsk ingefära
1 tsk
Vitlöksklyfta, finriven
½
Japansk soja
1 msk
Ärtskott
100 g
Lime
1

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Häll ner sojabönorna i riset när det är färdigkokt.
  • Skala och hyvla eller strimla rotfrukterna och blanda med limeskal och limesaft.
  • Skär laxen i kuber. Bryn dem runt om i smör- & rapsolja i en stekpanna.
  • Tillsätt crème fraiche, chilisås, ingefära, vitlök och sojasås. Låt puttra 2-3 min tills laxen är klar.
  • Lägg upp riset i skålar och toppa med rotfrukterna, laxen, ärtskott och limeklyftor.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

714 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,4 g
Protein: 20,4 % 35,8 g
Fett: 35,9 % 29 g
Kolhydrater: 43,7 % 76,8 g
https://www.arla.se/recept/asiatisk-lax-med-raris/