Ärtpuré med smörrostat levainbröd

Ärtpuré med smörrostat levainbröd

1 tim Förrätt
Gör en färggrann puré på ärter, mandelpotatis och gräddfil. Smaksätt med sojabönor, spenat och gräslök. Toppa sedan med smörrostade brödsmulor på levain och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/artpure-med-smorrostat-levainbrod/

Gör så här

  • Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk tillsammans med hälften av ärterna i saltat vatten.
  • Mixa med gräddfil och hälften av smöret till en slät crème. Smaka av med salt.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skär brödet i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Klicka på resten av smöret och rosta i ugnen ca 10 min. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna och mixa till smulor.
  • Koka resten av ärterna och sojabönor i vatten 1 min. Kyl i kallt vatten och låt rinna av.
  • Finhacka hälften av gräslöken och grovhacka resten.
  • Mixa olja, spenat och den grovhackade gräslöken ca 5 min. Sila av till en grön slät olja.
  • Lägg ärtpuré, rostade brödsmulor, bönor, ärter och finhackad gräslök på tallrikar.
  • Ringla över olja och vinäger.
Klart!
Energi:

525 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Mandelpotatis, ca 50 g
1
Frysta gröna ärter
200 g
½ dl
100 g
Salt
Levainbröd
2 skivor
Sojabönor
1 dl
Färsk gräslök
1 kruka
Rapsolja
1 dl
Babyspenat
65 g
Champagnevinäger
1 msk