Ärtpuré med smörrostat levainbröd

Ärtpuré med smörrostat levainbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

1 tim

Gör en färggrann puré på ärter, mandelpotatis och gräddfil. Smaksätt med sojabönor, spenat och gräslök. Toppa sedan med smörrostade brödsmulor på levain och njut!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Gör så här

Gör så här

Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk tillsammans med hälften av ärterna i saltat vatten. Mixa med gräddfil och hälften av smöret till en slät crème. Smaka av med salt. Sätt ugnen på 175°. Skär brödet i bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Klicka på resten av smöret och rosta i ugnen ca 10 min. Rör om någon gång under tiden. Låt svalna och mixa till smulor. Koka resten av ärterna och sojabönor i vatten 1 min. Kyl i kallt vatten och låt rinna av. Finhacka hälften av gräslöken och grovhacka resten. Mixa olja, spenat och den grovhackade gräslöken ca 5 min. Sila av till en grön slät olja. Lägg ärtpuré, rostade brödsmulor, bönor, ärter och finhackad gräslök på tallrikar. Ringla över olja och vinäger.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 46 g

Skriv ut

Källa: