Ärtpuré med smörrostat levainbröd
1 tim
Förrätt
•
Gör en färggrann puré på ärter, mandelpotatis och gräddfil. Smaksätt med sojabönor, spenat och gräslök. Toppa sedan med smörrostade brödsmulor på levain och njut!
Ingredienser
|
Mandelpotatis, ca 50 g
|
1 |
|---|---|
|
Frysta gröna ärter
|
200 g |
| ½ dl | |
| 100 g | |
|
Salt
|
|
|
Levainbröd
|
2 skivor |
|
Sojabönor
|
1 dl |
|
Färsk gräslök
|
1 kruka |
|
Rapsolja
|
1 dl |
|
Babyspenat
|
65 g |
|
Champagnevinäger
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
513 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,7 g |
| Protein: | 6 % | 7,6 g |
| Fett: | 79,7 % | 46,2 g |
| Kolhydrater: | 14,3 % | 18,1 g |