Aprikoser i rödvin

Aprikoser i rödvin

30 min Buffé Efterrätt
Aprikoser i en lag av rött vin är en enkel, frisk och fruktig dessert. Perfekt att förbereda till buffé eller till en fest med många gäster. Mycket gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skrapa ur vaniljstängerna. Koka vin, farinsocker, vaniljstänger- och frön i en kastrull under lock ca 10 min.
  • Låt aprikoserna rinna av. Lägg dem i en skål.
  • Häll den varma vinlagen över aprikoserna. Låt kallna.
  • Smaksätt crème fraiche med florsocker och servera till.
Klart!
Tips:

Räcker till 25 st bufféportioner.

Energi:

270 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Rödvin, medelfylligt
75 cl
Farinsocker
1½ dl
Vaniljstänger
3
Aprikoser à 420 g
6 burkar
10 dl
Florsocker
1 dl