Äpple- och kanelmarmelad

30 min Buffé Tillbehör
Frysbar
Äpple- och kanelmarmelad

En klick äpple- och kanelmarmelad gör det lilla extra. Den friska sötman med värmande kanel passar lika fint till ostbrickan, på morgonens yoghurt eller på nyrostat bröd.

Ingredienser

Äpplen (ca. 4)
500 g
Syltsocker
1 dl
Ljus sirap
1 dl
Vatten
1½ dl
Citron, pressad saft
1
Kanelstänger
3

Gör så här

  • Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull.
  • Häll i syltsocker, sirap, vatten och citronsaft. Lägg i kanelstängerna.
  • Ge marmeladen ett uppkok och sänk sedan till medelvärme. Sjud i ca 20 min tills äppelbitarna blir mjuka. Pressa äppelbitarna mot kanten med en gaffel så det blir mosigt.
  • Häll upp äppelmarmeladen på rengjorda glasburkar och låt kallna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

250 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 3,7 g
Protein: 0,3 % 0,2 g
Fett: 0,7 % 0,2 g
Kolhydrater: 99 % 61 g
https://www.arla.se/recept/apple--och-kanelmarmelad/