Äpple- och kanelmarmelad

30 min Buffé
Frysbar
Äpple- och kanelmarmelad

En klick äpple- och kanelmarmelad gör det lilla extra. Den friska sötman med värmande kanel passar lika fint på morgonens yoghurt, till ostbrickan eller på nyrostad bröd.

Ingredienser

Ca 3-4 st äpplen
500 g
Syltsocker
1 dl
Ljus sirap
1 dl
Citron
1
Vatten
1½ dl
Kanelstänger
3

Gör så här

  • Skala och kärna ur äpplena. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull.
  • Häll i syltsocker, sirap, vatten och saft från en citron. Lägg i kanelstängerna.
  • Ge marmeladen ett uppkok och sänk sedan till medel värme. Sjud i ca 20 min tills äppelbitarna blir mjuka. Pressa äppelbitarna mot kanten med en gaffel så det blir mosigt.
  • Häll upp äppelmarmeladen på rengjorda glasburkar och låt kallna.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per per recept

Energi:

2000 kcal

Näringsvärden per per recept
Protein: 2 g
Fett: 1 g
Kolhydrater: 485 g
https://www.arla.se/recept/apple--och-kanelmarmelad/