Äpple- och fänkålsmarmelad

45 min Efterrätt Tillbehör
Äpple- och fänkålsmarmelad

Syrligt äpple med en lätt touch av lakrits från fänkål gör det här receptet till en perfekt smakkompis till ost. För att förstärka fänkålssmaken kan du ha i en sked fänkålsfrö innan du kokar marmeladen. Du kan också byta sockret mot muscovadosocker för lite extra lyx. Testa marmeladen till en god ost!

Ingredienser

Grönt äpple
1
Fänkål
1
Citron
1
Vatten
4 dl
Strösocker
1½ dl

Gör så här

  • Skölj fänkål och äpple. Skär bort blasten på fänkålen och kärna ur äpplet. Skiva tunt på mandolin eller för hand.
  • Blanda äppelskivor och fänkålsskivor med vatten, citronsaft och skal i en kastrull. Låt koka i ca 15 min. Tillsätt socker och koka ytterligare 15 min. Tillsätt ev. mer vatten om det håller på att koka torrt.
  • Häll upp marmeladen i en rengjord glasburk och låt svalna. Servera äpple- och fänkålsmarmelad med din favoritost.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

368 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 10,4 g
Protein: 5,1 % 4,6 g
Fett: 2,6 % 1,1 g
Kolhydrater: 92,3 % 83,6 g
https://www.arla.se/recept/apple--och-fankalsmarmelad/