Äppelsallad med saffransklick

Äppelsallad med saffransklick

15 min Efterrätt
Mixa höstens äppelskörd med Orientens kryddor, frukter och nötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda dem med honung, limeskal och limesaft.
  • Vänd ner torkad frukt, nötter, mynta och kokos.
  • Rör ihop kvarg och saffran och servera till äppelsalladen.
Klart!
Energi:

185 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Äpplen
2
Honung
1 msk
Lime
rivet skal och pressad saft av ½
Grovhackade hasselnötter
2 msk
Hackad färsk mynta
1 msk
Kokosflingor
1 msk
Saffransklick:
250 g
Saffran à 0,5 g
½ pkt