Äppelkaka med gräddfil
Fika
•
En lättlagad äppelkaka smaksatt med kanel och socker. Det syrliga gräddfilstäcket ger kakan en frisk och läcker smak. Garnera den gärna med ätbara blommor och vackert gröna pistagenötter för en extra vacker äppelkaka.
Ingredienser
| 150 g | |
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Kallt vatten
|
ca 1 msk |
Fyllning:
|
Svenska äpplen
|
3- 4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Malen kanel
|
1 msk |
Gräddfilstopping:
| 3 dl | |
|
Florsocker
|
½ dl |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Till garnering:
|
Pistagenötter, grovhackade
|
|
|---|---|
|
Oxalis
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
504 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,5 g |
| Protein: | 3,5 % | 4,3 g |
| Fett: | 47,7 % | 27,2 g |
| Kolhydrater: | 48,8 % | 60,6 g |