Äppelbakad falukorv med potatisgratäng
                                
                                    1 tim 20 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  40 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Matlåda
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Potatisgratäng och falukorv är populärt och mättar både stora och små magar. Här med syrlig smak av äpple!
Ingredienser
| 
                                            
                                                Falukorv
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Mjölig potatis
                                            
                                     | 1 kg | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Färska blandade örter
                                            
                                     | 2 msk | 
| 2½ dl | |
| 1 dl | |
| 
                                            
                                                Äpple
                                            
                                     | ½ | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Färska örter kan bytas ut mot frysta.
Näringsvärden, per port
Energi:
733 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,6 g | 
| Protein: | 12 % | 21,7 g | 
| Fett: | 60,3 % | 50 g | 
| Kolhydrater: | 27,7 % | 49,9 g | 
 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    