Äppelbakad falukorv med potatisgratäng

1 tim 20 min
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Äppelbakad falukorv med potatisgratäng

Potatisgratäng och falukorv är populärt och mättar både stora och små magar. Här med syrlig smak av äpple!

Ingredienser

Falukorv
500 g
Mjölig potatis
1 kg
Salt
1 tsk
Färska blandade örter
2 msk
2½ dl
1 dl
Äpple
½

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och skiva potatisen. Blanda potatis, salt och örter i en ugnssäker form.
  • Häll på grädden och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 40 min.
  • Skär skåror i korven. Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. Stick ner dem i korven.
  • Lägg korven ovanpå potatisgratängen efter halva gräddningstiden.
Markera receptet som tillagat

Färska örter kan bytas ut mot frysta.

Näringsvärden, per port

Energi:

733 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,6 g
Protein: 12 % 21,7 g
Fett: 60,3 % 50 g
Kolhydrater: 27,7 % 49,9 g
https://www.arla.se/recept/appelbakad-falukorv-med-potatisgratang/