Äppel- och kanelpaletas

3 tim Dessert Efterrätt Mellanmål
Äppel- och kanelpaletas

Läskande glass med hela äppelbitar.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

Äpple:

Citron
saften av ½
Äppelmust
2½ dl
Strösocker
1½ msk
Äpple
1

Kanelyoghurt:

Kanelstång
¼
1¼ dl
Strösocker
1 msk

Gör så här

  • Koka upp citronsaft, äppelmust och socker. Skär äpplet i centimeterstora tärningar.
  • Riv kanelstången fint. Blanda yoghurt och socker, smaksätt med kanel.
  • Fördela äpplet i glassformar eller plastglas. Fyll på med äppelmustblandningen och toppa med kanelyoghurten.
  • Låt stå i frys minst 3 tim. Sätt i glasspinnar efter ca 1 tim.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

75 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 2 g
https://www.arla.se/recept/appel--och-kanelpaletas/