Apfelstrudel
40 min
•
Arbetstid: 20 min
Efterrätt
Fika
•
Apfelstrudel är ett välkänt Österrikiskt bakverk. Strudeln blir bäst med syrliga äpplen och är allra godast ljummen.
Ingredienser
|
Syrliga äpplen
|
3 |
|---|---|
|
Blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter och pistaschnötter
|
1½ dl |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Russin
|
1 dl |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Kyld smördeg, ca 400 g
|
1 pkt |
|
Ägg
|
1 |
| 3 dl | |
|
Florsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
671 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,5 g |
| Protein: | 6,1 % | 10,1 g |
| Fett: | 63,8 % | 48,4 g |
| Kolhydrater: | 30,1 % | 49,7 g |