Apelsin- och fänkålssallad
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Mellanmål
Tillbehör
•
Detta är en riktigt krispig och smakrik sallad med saftiga apelsiner och smakrik fänkål. Vi har toppat denna sallad med lyxiga marconamandlar, lagrad ost, blå vallmofrön och vackert röda granatäpplen. Den är vacker att servera som tillbehör till det allra mesta. Passar utmärkt till både kyckling, heta färsbollar och lax!
Känt från Matkanalen
Ingredienser
|
Apelsiner
|
4 |
|---|---|
|
Fänkål
|
1 |
|
Marconamandlar
|
1 dl |
|
Blå vallmofrön
|
2 msk |
| 100 g | |
|
Kallpressad olivolja
|
2 msk |
|
Vattenkrasse
|
|
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
375 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,4 g |
| Protein: | 14,5 % | 13,4 g |
| Fett: | 63,9 % | 27,1 g |
| Kolhydrater: | 21,6 % | 19,9 g |