Apelsin- och citronmarmelad

Apelsin- och citronmarmelad

60+ min
Lite sötsura toner i marmeladen är gott till både hårda och mjuka ostar på ostbrickan. Gör en extra burk och ta med på kalas, garanterat succé.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/apelsin--och-citronmarmelad/

Gör så här

  • Tvätta citrusfrukterna och lägg dem i en rymlig kastrull, täck med vatten. Låt koka på svag värme ca 1 tim.
  • Låt svalna något och skär citrusfrukterna i små bitar. Lägg tillbaka i en kastrullen.
  • Tillsätt övriga ingredienser och koka ca 1 tim tills marmeladen har en temperatur på 105°.
  • Fyll marmeladen i rena burkar, sätt på locket och låt kallna.
  • Servera gärna till ost.
Klart!
Energi:

2495 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 585 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Apelsiner ca 400 g
4
Citron ca 100 g
1
Strösocker
6 dl
Äppelmust
1½ dl
Apelsinlikör
½ dl