Apelsin- och citronmarmelad
60+ min

Apelsin- och citronmarmelad

Lite sötsura toner i marmeladen är gott till både hårda och mjuka ostar på ostbrickan. Gör en extra burk och ta med på kalas, garanterat succé.
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Apelsin- och citronmarmelad

Lite sötsura toner i marmeladen är gott till både hårda och mjuka ostar på ostbrickan. Gör en extra burk och ta med på kalas, garanterat succé.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 4 apelsiner ca 400 g
  • 1 citron ca 100 g
  • 6 dl strösocker
  • 1½ dl äppelmust
  • ½ dl apelsinlikör

Gör så här:

Tvätta citrusfrukterna och lägg dem i en rymlig kastrull, täck med vatten. Lägg apelsinerna i en stor gryta, täck med vatten och saften av citronen. Låt koka på svag värme ca 1 tim. Låt svalna något och skär citrusfrukterna i små bitar, lägg i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka ca 1 tim tills marmeladen har en temperatur på 105°. Fyll marmeladen i rena burkar, sätt på locket och låt kallna. Servera gärna till ost.

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per recept exkl tillbehör

  • Energi: 2495 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 585 g
  • Fett: 1 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.