Ansjovisfisk

Ansjovisfisk

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Fisk som får puttra i en god och gräddig sås med sälta från ansjovis. Enkel och suveränt god fisk till vardags.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Gör så här:

Gör så här:

Dela fisken i 4 portionsbitar. Salta lätt. Hacka ansjovisen. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner fisken och vänd den i smöret. Häll på grädden och ansjovisspadet. Lägg i ansjovis och gräslök. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min. Servera gärna med grönsaker.

Tips:

Man kan också välja strimlad purjolök eller hackad rödlök i såsen om man inte har gräslök. Till lökkänsliga barn hoppar man över löken helt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem