Ansjovisfisk

Ansjovisfisk

15 min Huvudrätt
Fisk som får puttra i en god och gräddig sås med sälta från ansjovis. Enkel och suveränt god fisk till vardags.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ansjovisfisk/

Gör så här

  • Dela fisken i 4 portionsbitar. Salta lätt. Hacka ansjovisen.
  • Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner fisken och vänd den i smöret.
  • Häll på grädden och ansjovisspadet. Lägg i ansjovis och gräslök. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min.
  • Servera gärna med grönsaker.
Klart!

Man kan också välja strimlad purjolök eller hackad rödlök i såsen om man inte har gräslök. Till lökkänsliga barn hoppar man över löken helt.

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Salt
¾ tsk
Ansjovisfilé
50 g
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Hackad färsk gräslök
½ dl