Ansjoviscrème med vitlök

Ansjoviscrème med vitlök

10 min
Recept på jättegod kall sås till stekt eller grillad färsk fisk. Ansjovis, schalottenlök, vitlök och dragon ger fyllig och aromrik smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ansjoviscreme-med-vitlok/

Gör så här

  • Låt ansjovisen rinna av och finhacka den. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
  • Blanda försiktigt ner ansjovis, lök och dragon i crème fraiche.
  • Servera till friterad, stekt eller grillad fisk.
  • Potatisklyftor är också mycket gott till.
Klart!

Den färska dragonen kan bytas ut mot 1 tsk torkad för 4 port.

Ingredienser

Ansjovisfilé
50 g
Liten schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk dragon
1 msk
1 dl