Anchorub

10 min
Anchorub

När poblanochilin torkas får den en lätt rökig smak och ett nytt namn - ancho. Den sötheta ruben passar bra till både kyckling och fläsk.

Ingredienser

Starkt paprikapulver
2 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Farinsocker
½ tsk
Salt
1½ tsk
Ancho chilipeppar
1 msk

Gör så här

  • Blanda samman alla kryddor.
  • Klappa in 1-2 tsk rub på portionsbitar av t ex kyckling eller fläskkött.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

13 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,9 g
Protein: 16,2 % 0,5 g
Fett: 35,2 % 0,5 g
Kolhydrater: 48,6 % 1,5 g
https://www.arla.se/recept/anchorub/