Ananaspaj

Ananaspaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(46 st)

Frisk ananaspaj till efterrätt med fyllning av ananasröra och en botten med mjuk och len kräm som smakar apelsin.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Fyllning:

  • 1 stor färsk ananas à ca 1 kg
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ dl rårörsocker
  • 2 msk mörk rom
  • ½ tsk mald malen kryddnejlika
  • ½ tsk malen muskot

Kräm:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka samman mjöl och smör skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Fäst gärna en remsa aluminiumfolie runt kanten så den inte glider ner under gräddningen. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kallna. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små bitar. Eller låt ananasskivorna rinna av och skär dem i små bitar. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull. Fräs ananasen ca 3 minuter. Tillsätt socker, rom och kryddor. Vispa grädden och rör ner kvarg, socker och apelsinskal. Lägg krämen i pajskalet. Fördela ananasfräset över och garnera gärna med myntablad.

Tips:

1 stor färsk ananas kan bytas ut mot 1 burk ananas i skivor, ca 840 g.
2 msk mörk rom kan bytas ut mot saft från en pressad apelsin.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem