Äggröra med rucola och skinka

20 min Brunch Frukost
Äggröra med rucola och skinka

Gröna inslag i äggröran gör den inte bara godare, utan också vackrare.

Ingredienser

Vetemjöl
1 msk
2 dl
Ägg
6
Hackad rucola
2 dl
Hackad färsk gräslök
2 msk
2 tsk
Salt och peppar
Parmaskinka
8 skivor
Ljust bröd
4 skivor

Gör så här

  • Vispa ut mjölet i mjölken. Vispa i ägg, rucola och gräslök.
  • Smält smöret i en teflonkastrull. Häll i äggsmeten.
  • Rör med en trägaffel på svag värme tills äggröran är tjock och krämig. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med skinka, rostat bröd och sallad.
Markera receptet som tillagat

Istället för rucola kan man ta hackad, lätt förvälld spenat.

Näringsvärden, per port

Energi:

345 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,4 g
Protein: 28,5 % 24,2 g
Fett: 39 % 15,2 g
Kolhydrater: 32,5 % 27,6 g
https://www.arla.se/recept/aggrora-med-rucola-och-skinka/