Äggröra med cheddar på grillat bröd

Äggröra med cheddar på grillat bröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Grillat bröd med äggröra är verkligen gott! Äggröran får härlig karaktär av den goda osten, marinerad rödlök och ett sting av pepparrot.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk hackad färsk persilja
  • riven färsk pepparrot
  • 5 tunna skivor grovt rågbröd
  • Arla® Smör-&rapsolja till pensling Smör- & rapsolja

Äggröra:

Gör så här:

Gör så här:

Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda den med vinäger, olja, salt och peppar. Vänd ner persiljan. Sätt ugnen på grill, högsta värme. Vispa ihop ägg och grädde i en kastrull. Rör med en trägaffel mot botten på svag värme tills äggröran blivit tjock och krämig. Vänd ner smör och ost på slutet och rör äggröran slät. Smaksätt med salt och peppar. Dela brödskivorna i två halvor. Pensla dem med smör-&rapsolja. Grilla i övre delen av ugnen någon minut. Lägg lite äggröra på varje brödskiva och toppa med lök och pepparrot.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 180 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 9 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem