Äggröra med cheddar på grillat bröd

Äggröra med cheddar på grillat bröd

20 min
Buffé Förrätt
Grillat bröd med äggröra är verkligen gott! Äggröran får härlig karaktär av den goda osten, marinerad rödlök och ett sting av pepparrot.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aggrora-med-cheddar-pa-grillat-brod/

Gör så här

  • Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda den med vinäger, olja, salt och peppar. Vänd ner persiljan.
  • Sätt ugnen på grill, högsta värme.
  • Vispa ihop ägg och grädde i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills äggröran blivit tjock och krämig.
  • Vänd ner smör och ost på slutet och rör äggröran slät. Smaka av med salt och peppar.
  • Dela ev brödskivorna i två halvor. Pensla dem med smör-&rapsolja. Grilla i övre delen av ugnen någon minut.
  • Servera äggröran med det grillade brödet, picklad lök och pepparrot.
Klart!

Det går och så bra att rosta brödskivorna och pensla efteråt med smör-&rapsolja.

Energi:

487 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Rödlök
1
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
1 msk
Salt
2 krm
Peppar
1 krm
Hackad färsk persilja
1 msk
Levainbröd
4 skivor
Riven färsk pepparrot
Äggröra:
Ägg
4
1 dl
1 msk
100 g
Salt
1 krm
Peppar
½ krm