Äggost med björnbär

Äggost med björnbär

Betyg

(93 st)

Äggost är traditionell kalasmat från Bohuslän med mild, ljuvlig smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 port

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Blanda mjölk och grädde i en kastrull. Värm det till kokpunkten. Vispa ihop ägg och gräddfil. Rör ner det i mjölken. Låt sjuda under omrörning tills massan skär sig, 3–5 min. Ta kastrullen från värmen. Låt stå i 15 min. Varva ostmassa och socker i äggostform eller durkslag. Låt rinna av i kyl över natten. Stjälp upp på ett fat och garnera med björnbär.

Tips:

Förr var äggostformen oftast gjord i trä, handskuren i ett vackert stjärnmönster. Idag
finns lättskötta äggostformar i plast att köpa. Du kan också använda ett durkslag.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem