Äggost med björnbär

Äggost med björnbär

1 tim Efterrätt
Äggost är traditionell kalasmat från Bohuslän med mild, ljuvlig smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda mjölk och grädde i en kastrull. Värm det till kokpunkten.
  • Vispa ihop ägg och gräddfil. Rör ner det i mjölken.
  • Låt sjuda under omrörning tills massan skär sig, 3–5 min. Ta kastrullen från värmen. Låt stå i 15 min.
  • Varva ostmassa och socker i äggostform eller durkslag. Låt rinna av i kyl över natten.
  • Stjälp upp på ett fat och garnera med björnbär.
Klart!
Tips:

Förr var äggostformen oftast gjord i trä, handskuren i ett vackert stjärnmönster. Idag finns lättskötta äggostformar i plast att köpa. Du kan också använda ett durkslag.

Energi:

540 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Till servering:
2 dl
Björnbär
250 g