Ägg benedict med lax
                                
                                    2 tim
                                
                                    Brunch
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    En älskad brunchklassiker med pocherat ägg, kallrökt lax och hollandaisesås. Godast är rätten serverad på en engelsk muffins men en skiva rostat surdegsbröd går också bra.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Kallrökt lax
                                            
                                     | 300 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Babyspenat
                                            
                                     | 60 g | 
| 
                                            
                                                Hackad färsk gräslök
                                            
                                     | ½ dl | 
| 
                                            
                                                Citron
                                            
                                     | 1 | 
Engelska muffins:
| 
                                            
                                                Jäst
                                            
                                     | ¼ pkt | 
|---|---|
| 50 g | |
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Strösocker
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Bakpulver
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Vetemjöl
                                            
                                     | 1 liter | 
| 
                                            
                                                Polenta
                                            
                                     | ½ dl | 
Hollandaisesås:
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Äggulor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Pressad citron
                                            
                                     | 1½ msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Cayennepeppar
                                            
                                     | ½ krm | 
Pocherade ägg:
| 
                                            
                                                Ägg
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Ättiksprit 12%
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Vatten
                                            
                                     | 1½ liter | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 msk | 
Gör så här
Engelska muffins:
Hollandaise:
Pocherade ägg:
Servering:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Blir det muffins kvar går det bra att frysa dem.
Näringsvärden, per port
Energi:
1163 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,4 g | 
| Protein: | 14,2 % | 40,7 g | 
| Fett: | 40,1 % | 52,7 g | 
| Kolhydrater: | 45,7 % | 130,8 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)