Ägg benedict med lax
2 tim
Brunch
•
En älskad brunchklassiker med pocherat ägg, kallrökt lax och hollandaisesås. Godast är rätten serverad på en engelsk muffins men en skiva rostat surdegsbröd går också bra.
Ingredienser
|
Kallrökt lax
|
300 g |
|---|---|
|
Babyspenat
|
60 g |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
|
Citron
|
1 |
Engelska muffins:
|
Jäst
|
¼ pkt |
|---|---|
| 50 g | |
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Strösocker
|
2 msk |
|
Bakpulver
|
½ tsk |
|
Vetemjöl
|
1 liter |
|
Polenta
|
½ dl |
Hollandaisesås:
| 100 g | |
|
Äggulor
|
2 |
|
Vatten
|
1 msk |
|
Pressad citron
|
1½ msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Cayennepeppar
|
½ krm |
Pocherade ägg:
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Ättiksprit 12%
|
2 msk |
|
Vatten
|
1½ liter |
|
Salt
|
1 msk |
Gör så här
Engelska muffins:
Hollandaise:
Pocherade ägg:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Blir det muffins kvar går det bra att frysa dem.
Näringsvärden, per port
Energi:
1163 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,4 g |
| Protein: | 14,2 % | 40,7 g |
| Fett: | 40,1 % | 52,7 g |
| Kolhydrater: | 45,7 % | 130,8 g |