Ädelost med syltade kumquats

Ädelost med syltade kumquats

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Gott som snacks, aptitretare eller mingelmat till fina fester! Jättegod kombination mellan ädelost och kumquats.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 12 kumquats
  • 6½ dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 5 hela kryddnejlikor

Kanel- och sockerstekt baguette:

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Skölj kumquatsen noga och dela dem i två halvor. Ta bort eventuella kärnor. Koka upp 5 dl av vattnet i en kastrull och lägg ner frukten. Låt koka 3 min och häll sedan av vattnet. Koka upp resten av vattnet, socker, kanelstång och nejlikor. Lägg ner kumquatsen och låt sjuda ca 25 min. Frukten ska se glansig och ”genomskinlig” ut. Låt den svalna i lagen. Stek baguetteskivorna på båda sidor i smör i en stekpanna. Strö över socker och kanel på båda sidor. Stek hastigt så att sockret smälter men inte bränns. Servera med syltade kumquats och ost.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem