välkommen till

Smör. En gourmetkrog i kolonilottsformat

Från kiosk till kolonilott. SMÖR. är tillbaka i nytt format med toppkocken Jimmi Eriksson bakom luckorna till gourmetkrogen på 8 kvadratmeter.

Här vill vi på Arla® Svenskt Smör bjuda in till en lugn oas, mitt i stan, där våra gäster kan avnjuta vällagad mat på svenska råvaror när de är som allra bäst. Inspirationen till årets meny kommer från den svenska myllan och utgångspunkten i alla rätter är den ingrediens som Jimmi själv tycker är nyckeln till god mat: Smör.

Hjärtligt välkomna!

Meny

På SMÖR. serveras små till mellanstora rätter samt dessert.

Varmrätter

Smörad spetskålsbuljong med gari och friterad brysselkål
En smakrik och värmande buljong på spetskål, som serveras tillsammans med färskost som får en frisk hetta från japansk inlagd ingefära, samt krispig friterad brysselkål.

Kronärtskocka med krämig smörsås och färska tomater
Här understryks den mjuka smaken av inkokt kronärtskocka av en smörig sås, färska tomater och krispigt smörstekt bröd.

Purjolöksglaserad färskpotatis med forellrom
En för- och mellanrätt där smöret är den stora hjälten, där mjuka och knapriga texturer samsas med purjons sötma och rommens sälta på en och samma tallrik.

Paté à choux med vinägerkräm och smörig portobello-fyllning
En lyxig svampmacka gjord på smörig deg – med en fyllning där smöret lyfter smakerna av portobellosvamp, dragon och silverlök. Serveras med en kräm på forumvinäger och agar-agar.

Rotselleri på tre sätt med brynt smör, parmesan och rostade solrosfrön
Rotsellerin som intar tre former – krispig, picklad och krämig – möter smör, solrosfrön och parmesan vilka tillsammans tar smakerna till nya höjder.

Vreta-gulärt med brynt smör och bakat ägg med syltad kålrot och pankocrust
En klassisk svensk husmanskost-ärt som värmts med brynt smör och schalottenlök. Serveras med bakat ägg, syltad kålrot, svarta och kimchi-sesamfrön och ett knaprigt pankoöverdrag.

Brynt Smörglass med ljust chokladöverdrag och dipp på hallon och citronverbena
Krämig brynt smörglass under ett krispigt täcke av Dulcey-choklad och cornflakes. Serveras med en frisk hallon- och citronverbenadipp.

Öppettider

SMÖR. är öppet fredag till söndag mellan 23 augusti till 15 september på Söderhallarnas tak på Södermalm i Stockholm.

Fredagar: 16:00 – 20:00
Lördagar: 11:30 – 16:00
Söndagar: 11:30 – 16:00

Om Jimmi Eriksson 

Jimmi Eriksson är en flerfaldigt prisbelönad kock med bland annat titeln Årets kock 2016, guld i Nordiska Mästerskapen 2017 och i Culinary World Cup 2018 på sitt CV. Förutom att ha varit en av de drivande krafterna bakom den hyllade restaurangen Lilla Ego i Stockholm har Jimmi arbetat på bland annat Pontus och Restaurang Jonas. Jimmis fokus ligger på svenska mattraditioner i ett modernt utförande där grönsaker och primörer ligger honom närmast om hjärtat. Jimmi är idag lagkapten för det svenska kocklandslaget som utgörs av elva toppkockar och konditorer.