Årets kock 2016 Jimmi Eriksson
5 korta med

Jimmi Eriksson Årets kock 2016

När är du som lyckligast?

– Antingen när jag äter god mat med vänner och familj eller när man får laga härlig mat till gäster.

Du jobbar heltid med att laga god mat till andra. Hur behåller du gnistan i köket hemma när du ska bjuda vänner och familj på middag?

– Goda råvaror och enkla rätter tillsammans med vänner – då kommer gnistan av sig själv!

Hur ofta händer det att du misslyckas när du lagar mat?

– Det händer inte så ofta att jag gör större misslyckanden. Är man rutinerad så räddar man små misstag utan att gemene man märker att det uppstått ett misslyckande och det händer då och då. Men ingen fara på taket!

En av fyra svenskar känner press och tycker att det är krångligt att bjuda andra på middag. Har du något tips på hur man kan göra för att komma över det?

– Man ska satsa på goda råvaror i säsong och laga enkla goda rätter. Och som gäst vill man ju umgås med värden, så se till att förbereda i tid. Annars brukar jag ofta involvera gästerna i matlagningen, det är ju ett roligt sätt att umgås på!

Till sist. Om du skulle välja fem råvaror/ingredienser att alltid ha hemma i ditt kök, vilka väljer du?

– Smör, parmesan, mjölk, soja, pasta​.

Tillbaka till förstasidan