Hållbarhet

Förpackningarna – Ett cirkulärt tänk

När du köper hem dina mejeriprodukter kan du känna dig trygg med att de håller sig färska i flera dagar framöver. Det är bland annat tack vare bra förpackningar. Men idag måste förpackningarna klara av mer. Det är därför vi har som mål att ha 100 procent återvinningsbara förpackningar senast 2025 och utan fossilbaserad nytillverkad plast till 2030.*

Målet är 100 % till återvinning

Sorterar du dina förpackningar och lämnar till återvinning? Då vet du att det inte är någon enkel uppgift att se till att allt sorteras rätt. Men du vet att din insats gör skillnad – och genom att använda förpackningsmaterial som kan få ett andra liv vill vi hjälpa dig att göra mer. Drygt 90 procent av våra förpackningar för våra egna varumärken är utformade för återvinning. Vi siktar på att nå 100 procent till 2025. Vi gör vad vi kan för att hjälpa dig att göra det du kan. 

Målet är 100 % till återvinning

Vi använder bättre plast. Och mindre plast.

När du njuter av den sista skeden yoghurt är det positivt att veta att bägaren kan återvinnas. Men alla återvinningsbara material är inte lika bra – plast till exempel. Därför har vi satt som mål att ta bort all nytillverkad fossilbaserad plast från våra egna förpackningar till 2030.  

Vi använder bättre plast. Och mindre plast.

Smart design för din säkerhet

Vi talar mycket om återvinningsbarhet och materialanvändning när vi pratar om förpackningar. Men när allt kommer omkring måste en väldesignad förpackning också säkerställa att din favorityoghurt- eller mjölk är säker och färsk.  

Oavsett om vi byter till återvunnet material eller samarbetar med andra för att utveckla innovativa förpackningsmaterial, så gör vi aldrig avkall på livsmedelssäkerheten. 

Smart design för din säkerhet

*Läs mer om Arlas klimatmål här: https://www.arla.se/hallbarhet/klimatmal/