Hållbarhet

Maten – Fylld av näring

Våra välsmakande mejeriprodukter är gjorda för att du och dina närmaste ska kunna njuta av dem. Med tanke på produkternas näringsinnehåll går det bra att äta måttliga mängder varje dag, som en del av en hälsosam kost. Källa: The Lancet Report*. Både gott och hälsosamt alltså.

Mejeriprodukter i framtidens kost

Kanske har samtalet runt ditt middagsbord handlat om ifall vi kommer kunna äta mejeriprodukter som en del av en bra kost i framtiden. Den goda nyheten är att så kan vara är fallet. WHO:s livsmedels-och jordbruksorganisation säger att mejeriprodukter i måttliga mängder kan ingå i en daglig kost. Vidare rekommenderar nationella kostråd i Sverige och runt om i världen mejeriprodukter i måttliga mängder som en del av en hälsosam och hållbar kost, trots produkternas miljöpåverkan. Mjölk är en av världens viktigaste källor till kalcium (49 procent av den globala näringstillgången), protein och andra näringsämnen. Ett prisvärt och bekvämt sätt att få i sig näring.

Mejeriprodukter i framtidens kost

Ett glas näring

När du njuter av ett glas kall mjölk eller häller mjölk över dina frukostflingor fattar du ett näringsriktigt beslut. Ett glas mjölk (200 ml) täcker en bra bit av det rekommenderade dagliga intaget av protein, kalcium, vitamin B12, B2 och mycket mer. Du får en hel del näring i varje glas.

Ett glas näring

Näring till ett rimligt pris

Oavsett var du bor i världen är det sannolikt lite dyrare att äta en hälsosam och balanserad kost. Det positiva är att mejeriprodukternas höga näringsvärde, till en relativt låg kostnad, gör dem till prisvärda och näringsrika livsmedel. Men även om mejeriprodukter konsumeras och avnjuts över hela världen finns det fortfarande grupper som knappt har råd med sådana produkter. Mot bakgrund av vår vision att erbjuda världen hälsa och inspiration arbetar vi för att ge fler människor tillgång till mer näringsrik mat. Ett exempel är våra produkter som är tillverkade av mjölkpulver, som ger miljontals människor näring varje dag.  

Näring till ett rimligt pris

Vi hjälper dig att äta bra

Hur kan vi hjälpa dig att leva ett längre, hälsosammare och lyckligare liv? Det börjar med vårt stora och varierade sortiment av produkter som hjälper dig att äta bra hemma och när du är på språng, oavsett om du är 2 eller 102 år gammal. Och om du vill ge dig in i matlagningens underbara värld kan du besöka vår receptsamling – en av de största i Sverige. Vi erbjuder även matlagningsfilmer för mer inspiration. Att veta var maten kommer ifrån och förstå hur man tillagar den från grunden gör det enklare att fatta hälsosamma och välsmakande beslut.

Vi hjälper dig att äta bra

Vi tar itu med matsvinnet

Att minska matsvinnet är bra för planeten, för din plånbok och i slutändan för dig. Varför? För att slänga mat innebär att kasta bort alla resurser som använts för att göra den. Därför arbetar vi för att minska vårt svinn innan maten når din kundvagn – och för att hjälpa dig att minska matsvinnet hemma hos dig.  

Behöver du hjälp med att minska matsvinnet? Vi bidrar med tips och knep för att komma i gång. Det kan bland annat handla om att veta hur du tar reda på om din mat går att äta efter bäst före-datumet, om praktiska måltidsplaner och smarta sätt att använda rester.

Vi tar itu med matsvinnet