Vårt ansvar

NATUR OCH MILJÖ

Vi gissar att du bryr dig om miljön och djurens välbefinnande. Det gör vi också. Vår ambition är att ligga i framkant när det gäller hållbar mjölkproduktion och miljöstandarder inom mejeriindustrin.

Storleken ger möjligheter

Vår storlek ger oss många möjligheter att utforska och investera i nya miljölösningar. När vi fastställer nya miljömål har våra resultat stor effekt. 13 500 bönder i kooperativet Arla arbetar med hållbar mjölkproduktion och 19 000 kolleger vidtar åtgärder på 133 mejerier och kontor.

Koldioxidavtryck för ett glas mjölk

Av alla livsmedel du kan äta ger mjölk en av de rikaste kombinationerna av protein, vitaminer och mineraler. Koldioxidavtrycket för ett glas mjölk kanske är högre än för en läsk, men tror du inte att din kropp uppskattar det mer?

Läs mer om vår miljöstrategi (på engelska)

Djurens välbefinnande

Nyttig mjölk produceras av friska djur. Och eftersom hela vår verksamhet bygger på mjölk från egna kor vill Arlabönderna givetvis se till att deras djur sköts om på ett bra sätt av kunnig personal. Det är viktigt att kors behov tillgodoses – att de får mat och vatten och hålls rena och sköts om.

Läs om Korna & gården på arla.se

MILJÖSTRATEGI 2020