Zabaione freddo
30 min
Efterrätt
•
Zabaione lagas traditionellt utan vispgrädde och serveras nyvispad och varm. Genom att tillsätta grädde i såsen kan den förberedas och serveras kall till färska bär eller fruktsallad.
Ingredienser
|
Äggulor
|
4 |
|---|---|
|
Marsalavin
|
4 msk |
|
Strösocker
|
1 dl |
| 1 dl |
|
Blandade färska bär
|
4 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Marsalavin går att byta ut mot söt sherry eller apelsinjuice. Färska bär går att byta ut mot färsk frukt.
Näringsvärden, per port
Energi:
297 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g |
| Protein: | 4,8 % | 3,5 g |
| Fett: | 40,8 % | 13,7 g |
| Kolhydrater: | 45,2 % | 33,1 g |