Yoghurtglass med apelsin och banan

Yoghurtglass med apelsin och banan

60+ min Efterrätt
Fräsch glass på matyoghurt, apelsinjuice och citruslikör. Den blir härligt krämig om du låter den stå i kylen och tina en stund innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/yoghurtglass-med-apelsin-och-banan/

Gör så här

  • Skala och mosa bananen. Rör ihop banan, juice, äggulor, honung och matyoghurt.
  • Vispa grädden hårt och rör ner i smeten. Smaksätt ev med citruslikör.
  • Häll smeten i en form och täck med plast. Frys glassen i minst 4 tim.
  • Låt den stå i kylen att mjukna 30-40 min. Garnera med apelsin och servera ev med fruktsallad.
Klart!

Ingredienser

Banan
1
Konc apelsinjuice
½ dl
Äggulor
2
Honung
½ dl
2 dl
1 dl
Citruslikör
ev 1 msk