Yoghurtglass med kardemumma och mandel

4 tim 15 min Dessert Efterrätt
Yoghurtglass med kardemumma och mandel

Indisk glass på yoghurt som smaksatts med kardemumma och rostad mandel. Sanslöst god yoghurtglass som förför dina smaksinnen! Glöm inte att ta fram glassen i tid.

Ingredienser

Äggulor
2
Honung
½ dl
1 dl
Nystötta kardemummakärnor
1 tsk
Hackad, rostad mandel
1 dl
3 dl

Gör så här

  • Rör ihop äggulor, honung, matyoghurt, kardemumma och mandel. Vispa grädden och vänd ner i äggsmeten.
  • Häll i portionsformar eller i en stor form och täck med plast. Frys glassen i minst 4 tim.
  • Låt stå i rumstemperatur att mjukna ca 30 min, rör den ev mjuk med en sked strax före servering.
Klart!
https://www.arla.se/recept/yoghurtglass-med-kardemumma-och-mandel/