Wienersemla
Nytt

Wienersemla

30 min
Fika Efterrätt
Denna frasiga wienersemla med krämig mandelmssa och lättvispad grädde måste nog tillhöra ett av våra snabbaste och smidigaste semmelrecept. Skippa bullbaket och köp färdig smördeg som du stansar ut rundlar från. Grädda i ugnen tills gyllene och fyll sedan med mandelmassa och grädde. Pudra över lite florsocker precis innan servering.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/wienersemla/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg smördegsplattorna på varandra, kant i kant.
  • Kavla till lätt och stansa sedan ut 12 st runda bitar med en stansring eller ett glas, 9 cm i diameter.
  • Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg smördegsrundlarna på plåten.
  • Grädda i mitten av ugnen tills gyllene, 10 min.
  • Låt svalna. Skär sedan försiktigt på hälften med en vass brödkniv.
Fyllning:
  • Riv mandelmassan och lägg i en mixer. Tillsätt mjölken pö om pö och mixa till en jämn smet.
  • Tillsätt florsocker, finhackad mandel, mortlad kardemumma och vaniljsocker. Mixa ihop till en massa.
Vid servering:
  • Visa grädden och lägg i en spritspåse med stjärntyll.
  • Klicka ut mandelmassa på botten av wienerbullen. Spritsa på grädde och lägg på locket. Pudra över lite florsocker.
Klart!
Energi:

226 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Smördegsplattor
3
Fyllning:
Mandelmassa
300 g
1 dl
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Kardemummakärnor, mortlad
1 tsk
Mandel
½ dl
Vid servering:
3 dl
Florsocker